Birželį Vilniuje vyks tarptautinė šeimos verslų konferencija: patirtimi dalinsis pasaulinio garso pranešėjai ir srities ekspertai

Naujienos
2024-05-15

Birželio 12–13 dienomis sostinėje, ISM Vadybos ir ekonomikos universitete vyks Baltijos šalių šeimos verslo konferencija „Šeimos įmonių vaidmuo ilgalaikio tvarumo kontekste“. Šeimos verslų iššūkius nagrinėsiančioje konferencijoje lankysis bei pagrindinius pranešimus skaitys mokslininkai iš Harvardo verslo mokyklos (JAV) ir Kornelio universiteto (JAV), vyks diskusijos ir praktinės dirbtuvės.

„Ši konferencija suteiks retą galimybę svarbiausiems šeimos verslo tyrimų specialistams iš viso pasaulio susirinkti į vieną vietą – tai yra puiki platforma užmegzti partnerystės ryšius ir keistis žiniomis su mokslininkais, konsultantais ir kitų šeimos įmonių atstovais“, – teigia viena organizatorių, ISM universiteto profesorė dr. Valdonė Darškuvienė.

Baltijos šalių šeimos verslo instituto (angl. Baltic Family Firm Institute, BFFI) inicijuota antroji konferencija, skirta Baltijos šalių verslo problematikai, Lietuvoje organizuojama pirmą kartą. Pirmoji konferencija įvyko praėjusiais metais birželio mėnesį Estijoje, Tartu universitete.

ISM universiteto profesorė dr. Valdonė Darškuvienė

Svečiuosis pasaulinio garso pranešėjai

Vasaros pradžioje Vilniuje vyksiantis renginys suburs šeimos verslo savininkus, vadovus, konsultantus, o taip pat šia tematika tyrimus vykdančius mokslininkus ne tik iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, bet ir iš kitų užsienio šalių, pasižyminčių ilgametėmis šeimos verslų tradicijomis. Diskusijose bus aptariamos galimybės ir iššūkiai, laukiantys naujos kartos šeimos įmonių vadovų, ir praktinės gairės šeimos įmonėms, formuojančioms ateitį.

Konferencijos metu pranešimus skaitys pasaulinio garso pranešėjai, tarp kurių – daugiau nei 40 metų šeimos verslus konsultuojantis Kornelio universiteto mokslininkas Dennis T. Jaffe ir Harvardo verslo mokyklos mokslininkė, praktikė Christina Wing. Taip pat jie surengs praktines dirbtuves šeimos verslams, siekiant padėti skirtingų kartų šeimoms plėtoti valdymo praktiką bei ugdyti naujos kartos vadovų gebėjimus. Žiniomis apie verslo paveldėjimo klausimus dalinsis John Davis iš MIT SLOAN Verslo mokyklos ir šeimos verslų konsultavimo įmonės „Cambridge Family Enterprise Group“, o Morten Bennedsen iš Kopenhagos universiteto ir Europos įmonių valdymo instituto į šeimos verslus pažvelgs iš ilgaamžiškumo ir tvarumo perspektyvų.

Iš viso dalyviai išgirs daugiau nei 40-ies profesionalų, praktikų, tarp jų ir šeimos verslų valdytojų, patirtį, įžvalgas ir diskusijas.

Pranešėja – Harvardo verslo mokyklos mokslininkė, praktikė Christina Wing
Pranešėja Christina Wing

Siekia skatinti šeimos verslų ekosistemą

Šeimos verslų ekosistema Baltijos šalyse pastaraisiais metais vis intensyvesnė, sparčiai auga skaičius įmonių, kuriose verslas perduodamas iš kartos į kartą. Konferencijos organizatoriai siekia didinti informuotumą apie šeimos įmonių svarbą Baltijos šalių ekonomikai, taip pat teikti paramą įvairiais šeimos įmonių valdymo ir paveldėjimo klausimais šeimos verslo savininkams.

„Šeimos verslai patiria ne tik būdingus kitiems verslams, tačiau ir unikalius iššūkius – kaip išsaugoti šeimos vertybes versle, kaip užtikrinti sėkmingą verslo perdavimą sekančiai kartai, kaip išspręsti skirtingų kartų besiskiriančias patirčių ir požiūrių dilemas. Diskusijų metu ir ieškosime atsakymų į šiuos klausimus“, – dalinasi prof. dr. V. Darškuvienė.

2023 m. Estijoje vykusios konferencijos metu taip pat buvo išrinktos Baltijos šalių šeimos verslo čempionės, kuriomis tapo 9-ios šeimos įmonės, po tris iš kiekvienos Baltijos valstybės. Iš Lietuvos įmonių apdovanojimus pelnė kepykla UAB „Biržų duona“, gamybinės bendrovės UAB „Bageta“ ir UAB „Elinta“.

Konferencija „Šeimos įmonių vaidmuo ilgalaikio tvarumo kontekste“ vyks birželio 12–13 d. (trečiadienį ir ketvirtadienį), ISM Vadybos ir ekonomikos universitete, Vilniuje.

Renginio organizatoriai – Baltijos šalių šeimos verslo institutas; ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas.

Platesnė informacija: https://www.ecgi.global/content/bffi-ecgi-role-family-firms-long-term-sustainability#!event-about

ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas
ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas