Gedo Kučinsko daktaro disertacijos gynimas

Renginiai

PSICHOLOGINĖ NUOSAVYBĖ REKLAMOSE: PRODUKTŲ PRITAIKYMAS IR REKLAMOS KODAI

 

Gedo Kučinsko disertacijai vadovavo Dr. Indrė Pikturnienė (ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas, socialiniai mokslai, vadyba – S 003, vadovavimo metai: 2018–2021) ir Doc. dr. Daniel Brannon (Šiaurės Kolorado universitetas, socialiniai mokslai, vadyba – S 003, vadovavimo metai 2021–2024).

 

Daktaro disertacija bus ginama viešame Vadybos mokslo krypties tarybos posėdyie 2024 m. spalio 16 d., 11:00 val. ISM Vadybos ir ekonomikos universitete, 206 aud.

 

Apie daktaro disertaciją:

Ši disertacija nagrinėja, kaip rinkodaros priemonės, tokios kaip pritaikymas (ang. customization) ir reklaminiai kodai (ang. promo codes), veikia psichologinę nuosavybę skaitmeninėje reklamoje. Atlikta dvylika eksperimentinių tyrimų su 2455 dalyviais iš JAV ir JK, daugiausia dėmesio skiriant pritaikymo pasiūlymams ir reklamos kodams. Tyrimo tikslai buvo analizuoti psichologinės nuosavybės, pritaikymo ir reklaminių kodų koncepcijas; ištirti jų poveikį vartotojų elgesiui; ir išnagrinėti psichologinės nuosavybės tarpininkavimo (mediacijos) vaidmenį bei moderuojančias asmenines savybės. Rezultatai parodė, kad pritaikymo galimybės didina vartotojų nuosavybės suvokimą ir teigiamą elgseną, o detalizuoti ir riboti pritaikymo pasiūlymai šiuos veiksnius sustiprina. Unikalūs, personalizuoti reklaminiai kodai reikšmingai didina psichologinę nuosavybę, įtakodami tokius elgesio modelius kaip įsigyti ir dalintis pasiūlymais, ir gali perkelti nuosavybės jausmus iš nuolaidos į patį produktą. Ribojant reklaminio kodo dalinimąsi, didėja psichologinė nuosavybė. Disertacija praplečia akademinę literatūrą parodydama, kad psichologinė nuosavybė tarpininkauja tarp reklamos priemonių ir teigiamo vartotojų elgesio, pabrėžiant pritaikymo ir reklaminių kodų veiksmingumą. Rezultatai suteikia strateginių įžvalgų rinkodaros specialistams, siekiant stiprinti vartotojų ryšius skaitmeninėje erdvėje per psichologines nuosavybės jausmą, vedantį prie gilesnio įsitraukimo.

 

Gynimo taryba

Pirmininkė:

Prof. dr. Viltė Auruškevičienė (ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas, socialiniai mokslai, vadyba – S 003)

Nariai:

Dr. Dovilė Barauskaitė, (ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas, socialiniai mokslai, vadyba – S 003)

Prof. dr. Žaneta Gravelines (Kauno technologijos universitetas, socialiniai mokslai, vadyba – S 003)

Prof. dr. Rutger Daniel van Oest (BI Norvegijos verslo mokykla, socialiniai mokslai, ekonomika – S 004)

Prof. dr. Dominyka Venciūtė, (ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas, socialiniai mokslai, vadyba – S 003)

Anotacija